CEO KBVB over Martinez: "Immense erfenis nagelaten voor volgende voetbalgeneraties"

Rode Duivels | Peter Bossaert, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), heeft in een persbericht gereageerd op het afscheid van bondscoach en technisch directeur Roberto Martinez. "Met zijn team heeft Roberto een immense erfenis nagelaten voor de volgende Belgische voetbalgeneraties", stelt Bossaert.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het doelpuntloos gelijkspel tegen Kroatië op het WK in Qatar was het laatste wapenfeit van Martinez aan het hoofd van de Rode Duivels. De Belgen sneuvelden in de groepsfase.

"We bedanken Roberto Martinez voor al wat hij bereikt heeft met deze Gouden Generatie, als coach en als technisch directeur: vier opeenvolgende jaren nummer één op de FIFA-ranking, een bronzen medaille op het WK van 2018, kwalificatie voor het EK en de Final Four van de Nations League in 2021 en voor het WK van 2022", aldus Peter Bossaert. "Met zijn team heeft Roberto een immense erfenis nagelaten voor de volgende Belgische voetbalgeneraties. Niet alleen door het invoeren van een moderne structuur inzake analyse, opleiding en scouting, maar ook door de aanzet te geven tot de voorbereiding van de volgende stap in de carrière van de spelers die coach willen worden. Maar ook zijn bijdrage aan het uitbouwen van het gloednieuwe en hypermoderne voetbalcentrum in Tubeke was enorm."

"Last but not least bedanken we hem voor de familiale sfeer die hij bij ons binnenbracht en voor het feit dat hij een groot ambassadeur voor het Belgisch voetbal was. De hele staf van de KBVB zal hem erg missen. Wij wensen Roberto Martinez veel succes in de toekomst", besluit Bossaert.

Komende maandag organiseert de KBVB een persconferentie. Dan zal Peter Bossaert de pers te woord staan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top