Turijns parket wil ex-patron van Juventus Andrea Agnelli voor rechter

Serie A | Het parket van Turijn heeft gevraagd dat voormalig Juventus-voorzitter Andrea Agnelli en twaalf andere bestuurders voor de rechter worden gebracht op verdenking van onregelmatigheden in het financieel beheer van de club. Dat schrijven goed ingelichte Italiaanse media.

Door Belga

Deel dit nieuws

Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved en de rest van het bestuur van Juve traden maandag collectief af na een gerechtelijk onderzoek naar onregelmatigheden in de boekhouding. Het collectieve ontslag kwam er nadat de jaarrekeningen van Juventus de afgelopen maanden onder de loep zijn genomen door het gerecht en de Italiaanse beurswaakhond Consob wegens vermeend gesjoemel met de boekhouding en marktmanipulatie. Juventus heeft dit echter steeds ontkend. 

Het parket van Turijn onderzoekt de door Juventus gebezigde praktijk van "valse uitwisselingen" van spelers, waarbij geen geld wordt overgemaakt maar wel meerwaarden in de balansen worden opgenomen. Die "fictieve" meerwaarden zijn tussen 2018 en 2021 becijferd op ongeveer 155 miljoen euro, aldus Italiaanse media.

De beursgenoteerde club zou ook het bestaan van privéovereenkomsten met spelers, onder wie Cristiano Ronaldo, om bepaalde salarissen op een later tijdstip te betalen, voor zijn investeerders verborgen hebben gehouden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top