Meer duinen en kilometers in Dakar Rally

Sport | De 45e editie van de Dakar Rally, die verreden wordt van 31 december tot 15 januari, wordt een van de meest veeleisende van de afgelopen jaren. Dat melden de organisatoren.

Door Belga

Deel dit nieuws

De rally, goed voor 8.549 kilometer waarvan ongeveer 5.000 tegen de chrono, vertrekt op 31 december vanaf de oevers van de Rode Zee om op 15 januari de Arabische Golf te bereiken "na meer dan twee weken avontuur in het zand, in het teken van extreem uithoudingsvermogen, met meer duinen in de klassementsproeven", klinkt het.

Tijdens de eerste week, die gekenmerkt wordt door klassementsproeven van meer dan 400 km, gaan de rijders noordwaarts naar de archeologische site van Al-Ula met lastige rotspartijen, voor Ha'il, waar ze twee lussen zullen afleggen, die rijk zijn aan canyons en "zandbergen". 

Na een pauze in Riyad op 9 januari stort de rally zich op het Lege Kwartier, een woestijn van veranderlijke zandduinen in het zuiden van Saoedi-Arabië.

De wedstrijd eindigt op 15 januari in Dammam met een klassementsproef op het strand.

Voor de categorie Dakar Classic, waarin auto's uit de jaren '80 en '90 tegen elkaar uitkomen, zal de route twee keer anders zijn. De ambassadeur van dit jaar is Jacky Ickx, die in 1983 met zijn Mercedes 280 GE naar de overwinning reed aan de oevers van Lac Rose in Senegal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top