LA Lakers staat voor stevige roadtrip en uur van de waarheid

Basketbal |

Na een rampzalige seizoensstart doet LA Lakers het momenteel een pak beter en lijkt het team opnieuw aan vertrouwen gewonnen te hebben. Dat vertrouwen gaan ze zaterdag zeker kunnen gebruiken wanneer een confrontatie wacht met Milwaukee Bucks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De resultaten volgen nog niet altijd, maar er zit de laatste tijd veel beterschap in het spel van LA Lakers. Momenteel zit de ploeg aan twaalf nederlagen ten opzichte van acht gewonnen matchen. Kijken we naar de meer recente resultaten, dan zitten de Lakers aan zes zeges in de laatste acht matchen. Progressie is er dus zeker, al wacht het team op een referentiematch tegen een ploeg van een groter kaliber. Een nieuwe test volgt snel tegen het Milwaukee van Giannis Antetokounmpo.

Machine begint te draaien

Het mag duidelijk zijn dat LA Lakers een kaarsje mag branden voor Anthony Davies en LeBron James. Blijven beide heren gespaard van blessures en kunnen ze hun spel ontplooien, dan spelen de Purple & Gold een pak beter. Dat bewijzen de cijfers van de laatste match. LeBron James klokte af op 31 punten, 7 rebounds en 8 assists. Anthony Davis had 27 punten, 12 rebounds en 3 blocks tegen de Portland Trail Blazers. Wat volgde, was een 128-109-overwinning.

Achter de twee gevestigde namen zien we nu ook andere spelers die zich beter in hun sas beginnen voelen. Denken we maar aan de jonge Austin Reaves of Lonnie Walker IV. Ook Russell Westbrook, vaak het doelwit van hevige kritiek geweest, is stilaan zijn plekje aan het vinden. Tot slot doen ook Thomas Bryant en Denis Schroder, terug uit blessure, het goed in Los Angeles.

Gewriemel op de markt?

Dit alles zou weer eens helemaal overhoop gegooid kunnen worden wanneer de datum van 15 december nadert. Dan mogen free agents uitgewisseld worden. Russell Westbrook lijkt zichzelf met 16,3 punten, 4,9 rebounds en 7,9 assists wat ademruimte gegeven te hebben. Een verlengd verblijf in LA tot aan het einde van het seizoen behoort weer tot een van de scenario’s.

Dat geldt waarschijnlijk niet voor Patrick Beverley en Kendrick Nunn, die niet brengen wat we van hen mogen verwachten. Van Matt Ryan is geweten dat hij mag vertrekken. Het wordt afwachten of het bestuur van LA Lakers, met Rob Pelinka als algemeen directeur op kop, verder nog iets zal ondernemen vanaf 15 december. De volgende wedstrijden, die allemaal buitenshuis gespeeld worden, zullen beslissend zijn. Er wacht een stevige roadtrip naar Milwaukee, Washington, Cleveland, Toronto, Philadelphia en Detroit, alvorens er nog eens in de eigen Crypto.com Arena zal gespeeld worden. Nadien zal er hoogstwaarschijnlijk een evaluatie gemaakt worden.

Het NBA-schema voor het weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 3 december

Zondag 4 december

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Nog meer NBA-nieuws?

-
Wat is er mis met de Charlotte Hornets?
- Kyrie Irving staat tot grote vreugde van Brooklyn Nets terug op het parket
- Kan Joel Embiid zijn historische nacht herhalen tegen Giánnis Antetokoúnmpo en co.?
- Krijgt Jaren Jackson Jr. eindelijk terug zijn kans bij de Grizzlies?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top