Franse voetbalbond gaat klacht indienen na late afgekeurde goal Griezmann

Voetbal | De Franse voetbalbond (FFF) gaat een klacht indienen bij de FIFA nadat de late gelijkmaker van Antoine Griezmann tegen Tunesië op het WK in Qatar gisteren na het laatste fluitsignaal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Scheidsrechter Matthew Conger beëindigde de wedstrijd nadat Griezmann het net deed trillen en de 1-1 leek te scoren, maar keurde het doelpunt af na een VAR-tussenkomst. De wedstrijd werd kortstondig hervat en Tunesië won met 1-0.

Velen dachten dat het doelpunt van Griezmann de laatste actie van de wedstrijd was. De Franse omroep TF1 was zelfs al overgegaan naar een reclameboodschap.

De Franse bond zei gisterenavond dat het doelpunt ten onrechte werd afgekeurd. Een klacht wordt momenteel voorbereid en moet binnen 24 uur na de wedstrijd naar de FIFA worden gestuurd.

Ook bondscoach Didier Deschamps trok tijdens de persconferentie na de wedstrijd de rechtmatigheid van de beslissing in twijfel. "Ik ken niet alle regels, maar de scheidsrechter fluit af en vervolgens grijpt de VAR in. Ik wist niet dat dat mocht", zo zei hij.

Het resultaat had echter weinig invloed op de kwalificatie voor de laatste 16. Frankrijk was al gekwalificeerd, terwijl Tunesië met een overwinning of een gelijkspel zou worden uitgeschakeld.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top