De competities van Modern Warfare II zijn bekend

Nieuws | Call of Duty heeft de langverwachte terugkeer van officiële toernooien aangekondigd, zowel op nationale als op internationale schaal. De grootste teams ter wereld zullen strijden in de Majors van de Call of Duty League, terwijl het niet-professionele publiek kennis kan maken met Call of Duty Challengers of de ranked mode, die begin volgend jaar uitgebracht wordt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De competitieve scene komt eindelijk weer op gang voor Modern Warfare II. Het daverende succes van het nieuwste deel van de franchise zorgt voor een opmerkelijke start, zowel voor het professionele als het casual publiek.

De Call of Duty League keert terug

De Majors van de Call of Duty League maken een comeback met Modern Warfare II.

De eerste Major gaat door van 15 tot 18 december in het Convention Center in Raleigh. Om deel te nemen aan de competitie moeten teams slagen voor de Qualifiers, die plaatsvinden van 2 tot 11 december.

De grootste teams ter wereld, waaronder Atlanta FaZe en Toronto Ultra, zullen op LAN strijden voor 500 000 dollar en CDL-punten.

Met die CDL-punten worden teams opgenomen in een klassement. Enkel de beste teams krijgen de kans om deel te nemen aan de Call of Duty League Championships. Deze worden meestal in de zomer na het seizoen gespeeld.

Bovendien zal ook de finale van het Mobile World Championships gespeeld worden tijdens de Major in december. Dat is een primeur in de geschiedenis van de franchise!

Activision ©

Daarvan zijn de regionale kwalificaties al voorbij. De 16 overblijvende teams strijden om de cash prize van 1 700 000 dollar.

Een actieve casual scene

Dankzij de Challengers Cup kunnen teams uit de niet-professionele wereld het tegen elkaar opnemen. Zo kunnen ze naam maken in de competitieve wereld en soms zelfs een plaats bij een grote internationale organisatie verdienen.

De tweede Challengers Cup wordt gespeeld op 10 en 11 december. De winnaars in elke in aanmerking komende regio verdienen 2000 dollar.

Om je in te schrijven, hoef je alleen maar een team van 4 spelers samen te stellen en te strijden in de regio waar je team zich bevindt.

België komt uiteraard in aanmerking voor de competitie. Enkele Belgische amateurteams, waaronder GUERRERO, hebben zich al bewezen tijdens de eerste editie van de Challengers Cup.

Deze drie evenementen markeren het begin van een lange reeks toernooien, in ieder geval tot de komst van de volgende Activision-game. De ranked mode zou begin 2023 in de game verschijnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top