Kim Kardashian en Kanye West bereiken scheidingsovereenkomst

Muziek | De scheiding tussen mediafiguur Kim Kardashian en de Amerikaanse rapper Kanye 'Ye' West (45 jaar) is afgerond. De twee hebben een scheidingsovereenkomst bereikt, meldt onder meer de Amerikaanse nieuwszender CNN. West zal Kardashian maandelijks 200.000 dollar in kinderalimentatie betalen per maand, blijkt uit de eerste berichten.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2021 raakte bekend dat Kim Kardashian na acht jaar huwelijk brak met Kanye West. De officiële scheiding liet nog op zich wachten tot maart van dit jaar. 

De rechtbank moest evenwel nog beslissen over het ouderschap van de vier kinderen van Ye en Kim: North (9 jaar), Saint (6 jaar), Chicago (4 jaar) en Psalm (3 jaar). Ook de verdeling van het eigendom moest nog beslecht worden bij de rechter.

Dinsdag konden Kardashian en West daarover een overeenkomst sluiten. Zo worden de uitgaves voor school, universiteit en de veiligheid van de kinderen gedeeld. Daarbovenop zal Kanye West volgens The New York Post ook iedere maand 200.000 dollar aan alimentatie betalen. Ze kozen eveneens voor co-ouderschap.

Kanye West is sinds de scheiding met Kim Kardashian een aantal keer in opspraak gekomen. Zo kreeg de rapper kritiek wegens antisemitische uitspraken en voor het dragen van een "White Lives Matter"-T-shirt tijdens Paris Fashion Week. Ye bevestigde deze week bovendien dat hij voor een tweede keer een gooi zal doen naar het Amerikaanse presidentschap.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top