Nieuwe vakbondsbetoging uitgesteld naar 16 december, meldt ABVV (2)

Nieuws | De nieuwe nationale betoging die gepland was voor 15 december wordt een dag uitgesteld. Dat meldt een woordvoerder van de socialistische vakbond ABVV vandaag aan Belga. Ook de christelijke vakbond ACV en de liberale ACLVB zullen aan de betoging deelnemen, lieten ze eerder al weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De actie op 15 december organiseren bleek moeilijk aangezien er die dag verschillende evenementen plaatsvinden in de hoofdstad, waaronder een Europese top. Hoewel die top drie dagen duurt en ook op 16 december zal doorgaan, is het minder problematisch voor bijvoorbeeld het aantal agenten dat ingezet kan worden op het terrein, legt de woordvoerder uit.

Vandaag vond een vergadering met de vakbonden plaats op het kabinet van de burgemeester van Brussel Philippe Close om een oplossing te vinden. Het kabinet van Close wilde geen commentaar geven.

De beslissing om opnieuw de straat op te trekken viel gisteren, daags nadat de federale regering een verzoeningsvoorstel afklopte om de loononderhandelingen tussen bonden en werkgevers vlot te trekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top