Meter van prins William neemt ontslag na racistisch incident

Films | Lady Susan Hussey, een hofdame van koningin Camilla en de meter van prins William, heeft vandaag ontslag genomen uit haar functie omdat ze zich racistisch had gedragen tegen een zwarte vrouw die te gast was op een receptie in Buckingham Palace. Ze zou meermaals aan de zwarte vrouw hebben gevraagd waar ze écht vandaan komt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ngozi Fulani is de voorzitter van Sistah Space, een liefdadigheidsinstelling die het opneemt voor de slachtoffers van huiselijk geweld. Toen ze gisteren uitgenodigd werd in het konklijk paleis in Londen, stelde een hofdame haar meermaals de vraag waar ze vandaan kwam. Fulani antwoordde telkens Britse te zijn en verduidelijkte dat ze in het Verenigd Koninkrijk geboren was. Maar de hofdame bleef vragen waar ze echt vandaan kwam. Fulani heeft de conversatie gedeeld op sociale media. 

Volgens Buckingham Palace heeft de hofdame haar excuses aangeboden en is ze met onmiddellijke ingang opgestapt. Het hof noemt de opmerkingen van haar medewerkster "onaanvaardbaar en zeer betreurenswaardig".

Eerder hadden de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan een niet nader genoemd lid van het koninklijk huis en medewerkers beschuldigd van racisme. Het was volgens hen een van de redenen om naar het buitenland te verhuizen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top