Zoekactie naar wapen in Damse Vaart zonder resultaat

Nieuws | De zoekactie woensdag in de Damse Vaart naar een wapen, mogelijk gelinkt aan de Bende van Nijvel, heeft geen resultaat opgeleverd. De onderzoeksrechter in Charleroi moet nu beslissen of de piste, die in het verleden ook al weinig plausibel leek, afgesloten kan worden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Bende van Nijvel pleegde tussen 1982 en 1985 verschillende overvallen en maakte 28 dodelijke slachtoffers. Het wapen waarnaar vandaag gezocht werd, een uzi-pistoolmitrailleur, zou in het bezit geweest van een vroegere rijkswachter uit Aalst en door een latere eigenaar in de Vaart geworpen zijn. Een tipgever meldde aan VTM Nieuws dat hij zeven jaar geleden al naar de politie stapte met info over het wapen, maar toen werd de man ook niet ernstig genomen. 

Met behulp van duikers en de civiele bescherming werd woensdag nagegaan of er nog iets in het water te vinden was. De zoektocht verliep moeilijk door het troebel water en de toestand van de bodem, en werd woensdagnamiddag stopgezet. Het federaal parket bevestigde eerder de zoekactie maar stelde dat het slechts om "het sluiten van een deur' ging in een reeks andere acties.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top