Hoofdkwartier van F1-renstal Mercedes heeft voortaan een 'Lauda Drive'

Sport | Formule 1-team Mercedes heeft een straat op hun hoofdkwartier in het Engelse Brackley omgedoopt tot 'Lauda Drive'. Het is een eerbetoon aan de betreurde drievoudige wereldkampioen, die jarenlang in het bestuur van de renstal zetelde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Teambaas Toto Wolff onthulde vandaag het bord met de nieuwe straatnaam in aanwezigheid van heel wat teamleden. "Onze goede vriend en collega zou waarschijnlijk hebben gezegd dat dit allemaal niet hoefde, maar tegelijk zou hij ook trots zijn geweest dat deze straat naar hem wordt vernoemd", zei Wolff. "Het was voor ons allemaal een privilege met hem te mogen samenwerken en ik had het geluk hem een van mijn beste vrienden te mogen noemen."

De Oostenrijker Lauda werd wereldkampioen in 1975, 1977 en 1984. Hij trad toe tot het bestuur van Mercedes in 2012, waarna het team (dankzij onder meer Lewis Hamilton) uitgroeide tot het meest dominante in de Formule 1. 

In mei 2019 overleed Lauda op zijn 70e na heel wat gezondheidsproblemen. Tijdens een crash op de Nürburgring in 1976 liep de Oostenrijker zware brandwonden in het gezicht op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top