Amaury Cordeel verhuist van renstal in Formule 2

Sport | Amaury Cordeel rijdt volgend seizoen in de Formule 2 voor Virtuosi Racing. Het Britse team bevestigt de komst van de 20-jarige Antwerpenaar vandaag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Cordeel komt over van het Nederlandse Van Amersfoort Racing, de renstal waarvoor hij afgelopen seizoen debuteerde in de F2. Hij eindigde als zeventiende maar haalde in de laatste vijf races wel vier keer minstens top 7. 

Bij Virtuosi Racing wordt Cordeel teamgenoot van de Australiër Jack Doohan. De zoon van MotoGP-legende Mick Doohan won in 2022 drie races, waaronder een in Spa-Francorchamps, en werd zesde in de eindstand.

"Ik ben heel blij te kunnen zeggen dat ik volgend jaar voor Virtuosi rij in de F2", reageert Cordeel. "Het is duidelijk dat Virtuosi bij de topploegen hoort, waardoor ik alleen maar sterker zal worden. Ik heb tijdens de driedaagse test in Abu Dhabi al gemerkt dat ze mij onwaarschijnlijk goed ondersteunen. De tweede helft van afgelopen seizoen belooft veel goeds voor volgend jaar. Ik ben zeker dat we samen mijn toekomstige dromen kunnen verwezenlijken. Ik ben heel dankbaar voor deze kans."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top