De Lijn brengt feestvierders op oudejaarsavond veilig naar huis

Nieuws | Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn brengt dit jaar na een pauze van twee jaar door de coronapandemie opnieuw feestvierders veilig naar huis tijdens de oudejaarsnacht. In veel steden en gemeenten is dit gratis, op andere plaatsen betalen klanten slechts vier euro voor een speciaal oudejaarsticket.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dit jaar zorgt De Lijn opnieuw voor een verkeersveilig oudjaar in heel Vlaanderen. Chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn staan paraat om vlot en veilig vervoer aan te bieden op oudejaarsnacht en nieuwjaar. Sommige lijnen volgen hun vaste traject, andere feestbussen bedienen een gelegenheidstraject. Heel wat lokale besturen bieden hun inwoners aan om die nacht gratis gebruik te maken van de speciale feestbussen, in 68 steden en gemeenten in Vlaanderen is dat het geval. In de andere gemeenten betalen gebruikers vier euro per ticket. De normale vervoersbewijzen zoals abonnementen zijn ook geldig op feestlijnen. Het oudejaarsticket is geldig van 31 december om 18u tot 1 januari om 23.59u en kan onbeperkt gebruikt worden.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is tevreden met het oudejaarsaanbod van De Lijn. "We zijn dankbaar dat veel medewerkers van De Lijn zich zullen inzetten voor vele feestvierders in Vlaanderen. Ook hopen we dat de vele reizigers aan de chauffeurs hun appreciatie tonen, zo rijden we met z'n allen met een positief gevoel het nieuwe jaar in."

Een overzicht van het volledige aanbod is vanaf morgen te vinden op www.delijn.be/oudjaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top