Remco Evenepoel keert in 2023 terug naar Giro

Wielersport | Remco Evenepoel start volgend jaar in de Ronde van Italië. Dat bevestigt de wereldkampioen woensdag in een kort filmpje op Twitter.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor de 22-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl wordt het zijn tweede deelname aan de Giro. In 2021 maakte hij er zijn comeback na zijn loodzware val in de Ronde van Lombardije. Na een goeie start kende de Schepdaalnaar een flinke terugval en moest hij uiteindelijk na etappe 17 opgeven.

Dit jaar opteerde Evenepoel voor de Ronde van Spanje, die hij bij zijn eerste deelname prompt won.

De 106e Ronde van Italië begint op 6 mei en eindigt drie weken later (28 mei).

"Dag iedereen, ik ben momenteel in Italië op verkenning voor een speciale aankondiging die ik nu zal doen", opent Evenepoel zijn boodschap. "Ik zal in 2023 de Giro rijden. Ik kijk er heel erg naar uit. Het wordt een speciale editie aangezien ik mijn regenboogtrui zal dragen."

Evenepoel is in het Italiaanse Amalfi op verkenning met ploegleider Davide Bramati. "We zijn op verkenning en maken plezier. Ik hoop jullie hier in Italië te zien om te supporteren voor mij en het hele team. We hopen het heel goed te doen", eindigt hij.

De beslissing van Evenepoel is geen verrassing. Waarnemers verwachtten al dat hij opnieuw voor de Giro zou kiezen, waar de renners ruim 70 tijdritkilometers voor de wielen krijgen, een groot pluspunt voor Evenepoel. Een debuut in de Ronde van Frankrijk (met in 2023 amper een korte tijdrit) lijkt er volgend jaar nog niet te komen. La Grande Boucle start op 1 juli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top