Grijs en nevelig, met opklaringen in het westen

Nieuws | Het wordt deze namiddag opnieuw grijs en nevelig, al zijn er opklaringen in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 4 en 9 graden, meldt het KMI. De meteorologische dienst waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het blijft op de meeste plaatsen grijs en nevelig, maar hier en daar kan de bewolking toch even breken, vooral in het westen en het zuidoosten van het land, waar brede opklaringen mogelijk zijn.

's Avonds zijn er op meerdere plaatsen opklaringen, waardoor er opnieuw gemakkelijk mist ontstaat. 's Nachts is het betrokken en hier en daar mistig, vooral in het westen en in de Ardennen. Er kan ook wat motregen vallen. De minima liggen tussen 0 en 5 graden.

Morgenochtend hangt er lokaal nog mist, maar die verdwijnt vrij snel, behalve over de Ardennen. Over het westen komen er overdag opklaringen voor, vooral aan de kust. Elders blijft de lage bewolking hardnekkig en krijgen we meestal grijs weer. Er kan daarbij ook af en toe wat motregen vallen. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

Ook vrijdag is het zwaarbewolkt, maar het zou wel overwegend droog blijven met slechts hier en daar kans op wat lichte (winterse) neerslag. Het wordt behoorlijk koud met maxima van 0 graden in de Hoge Venen tot 3 à 4 graden in Laag- en Midden-België.

Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie bij het gebruik van waterverwarmingstoestellen of vuurhaarden om lokalen te verwarmen. "Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken", klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top