Advocaten beschuldigden tevreden dat proces van start kan gaan

Nieuws | De advocaten van de verschillende beschuldigden zijn tevreden dat het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 eindelijk van start kan gaan, zeven jaar na de feiten en na een uitstel door de discussie over de beschuldigdenbox. Vandaag wordt de jury uitgeloot, en elke advocaat van de verdediging zal twee uitgelote kandidaten kunnen wraken, maar over de redenen die ze daarvoor zullen hanteren, geven ze geen commentaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kijk naar mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks geraakt zijn door de aanslagen, maar ik ga daarbij geen bepaalde groepen viseren", zegt meester Xavier Carrette, advocaat van beschuldigde Ibrahim Farisi. "Ik zal natuurlijk wel een selectie maken van degenen die uitgeloot worden. Maar voor het zover komt, verwacht ik wel dat er heel wat mensen nog zullen vragen om vrijgesteld te worden. Het is historisch dat er zoveel kandidaten worden opgeroepen, maar het wordt dan ook een zeer lang proces."

"De nieuwe box voor de beschuldigden is er nu en beantwoordt aan wat er ook in Parijs voorzien was", klinkt het bij meester Stanislas Eskenazi, advocaat van Mohamed Abrini. "Het is jammer dat het zolang heeft moeten duren en zoveel geld heeft gekost, maar het is nu zo. Voor de samenstelling van de jury heb ik geen vooraf bepaalde criteria om deze of gene te wraken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top