Naast België bikkelen ook Duitsland en Spanje morgen om plaats in achtste finales

Voetbal | Niet alleen de Rode Duivels moeten morgen kleur bekennen op het WK in Qatar. Ook grootmachten Spanje en Duitsland hebben hun ticket voor de achtste finales nog niet verzilverd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Spanje startte in groep E met een demonstratie tegen Costa Rica (7-0) en speelde vervolgens gelijk tegen Duitsland (1-1). Morgenavond neemt La Roja het op tegen Japan. De Aziaten stuntten op de eerste speeldag tegen de Mannschaft (1-2 winst) maar lieten daarna van hun pluimen tegen Costa Rica (0-1 verlies). Daardoor ligt in de poule alles nog open voor de slotspeeldag. 

De winnaar van Spanje/Japan stoot sowieso door. Voor de ploeg van Luis Enrique volstaat ook een draw en zelfs een nederlaag, tenzij Costa Rica stunt tegen Duitsland. Het team van Hansi Flick is voorlopig laatste met 1 op 6 maar wipt bij een (verwachte) zege tegen Costa Rica alsnog naar de tweede plaats, op voorwaarde dat Spanje wint van Japan. Wordt dat een gelijkspel, dan zal het doelpuntenverschil doorslaggevend zijn.

Beide wedstrijden beginnen om 20 uur (22 uur lokale tijd). De groepwinnaar neemt het volgende week maandag (5 december) in de achtste finales op tegen de runner-up van F, de poule van de Rode Duivels. De nummer twee speelt een dag later tegen de laureaat van de groep met België.

Kevin De Bruyne en co staan morgen om 16 uur tegen vicewereldkampioen Kroatië voor hun moment van de waarheid. Een nederlaag betekent sowieso een vroegtijdige exit terwijl een draw alleen volstaat als in de andere groepsmatch het al uitgeschakelde Canada met ruime cijfers wint van Marokko. De 'Leeuwen van de Atlas' hebben na de 0-2 zege tegen België sowieso genoeg aan een draw om door te stoten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top