Berhalter maakt zich op voor "strijd tegen Nederland", Queiroz feliciteert VS

Voetbal | De Verenigde Staten verzekerden zich dinsdag, na een 1-0 zege tegen Iran op de derde speeldag in groep B, van een plaats in de achtste finales op het WK voetbal in Qatar. Bondscoach Gregg Berhalter kijkt al uit naar de clash met Nederland in die achtste finales.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In de eerste helft toonden we wat we kunnen qua voetbal", analyseerde Berhalter. "De tweede helft liet zien wat we in onze mars hebben op het gebied van vastberadenheid. De jongens beten op hun tanden, gaven alles en we kwalificeren ons ongeslagen."

Christian Pulisic (38') maakte de winnende treffer maar bezeerde zich hierbij en viel uiteindelijk geblesseerd uit bij de rust. "Ik heb alleen maar goede dingen te zeggen over Christian", aldus Berhalter. "Deze nieuwe blessure zorgt dus wel voor stress. Ik heb nu nog minder haar op mijn hoofd... Maar het zij zo en we maken ons klaar voor de strijd tegen Nederland."

Zijn collega aan het hoofd van Iran, Carlos Queiroz, feliciteerde Team USA met de zege. "De eerste helft was voor de Amerikanen, zij begonnen veel beter dan wij. Ze verdienden te scoren, geen twijfel mogelijk. De tweede helft was het tegenovergestelde. We sloegen sterk terug en creëerden kansen, meer dan de VS in de eerste helft. Maar helaas krijg je in het voetbal de rekening gepresenteerd als je niet scoort. In het voetbal bestaat er geen gerechtigheid, felicitaties aan de VS en veel succes voor hen in de achtste finales."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top