Opdrachtgever Kasteelmoord André Gyselbrecht krijgt enkelband

Nieuws | André Gyselbrecht (72), de opdrachtgever van de zogenaamde Kasteelmoord, heeft zijn laatste dag in de gevangenis gezeten en is vrij met een enkelband. Dat betekent dat hij de rest van zijn straf thuis kan uitzitten, zo bericht Het Laatste Nieuws dinsdagavond op zijn website. De voormalige huisarts werd veroordeeld tot 21 jaar cel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Begin maart mocht Gyselbrecht de gevangenis voor het eerst verlaten. Toen kreeg hij beperkte detentie. In de praktijk moest hij overdag gaan werken en diende hij zich 's avonds opnieuw in de gevangenis aan. Maar nog geen jaar later heeft de voormalige huisarts nu een enkelband gekregen. En dat betekent dat hij voortaan thuis mag slapen en niet terug naar de gevangenis moet, als hij zich aan de bijhorende voorwaarden houdt.

Gyselbrecht belandde in de cel als spilfiguur in het bekende dossier rond de Kasteelmoord. De dokter had namelijk de opdracht gegeven voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens (34) in januari 2012. Eerst beweerde hij dat hij hem enkel een lesje wou leren, maar tijdens het proces bekende hij zijn rol uiteindelijk toch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top