Spoorstaking - Zoals voorzien reed kwart van treinen dinsdag, woensdag en donderdag rijdt de helft

Nieuws | Een kwart van de treinen heeft dinsdag, zoals voorzien was, gereden tijdens de 24 urenstaking van de grote vakbonden. Dat bevestigt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman dinsdagavond. Woensdag en donderdag volgt een 48 urenstaking van de treinbestuurdersvakbond ASTB. Dan zal de helft van de treinen rijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ook woensdag en donderdag zal het treinaanbod beperkt zijn, al zullen er dan wel meer treinen rijden dan vandaag/dinsdag", zegt Temmerman. "Het gaat zowel woensdag als donderdag om de helft van het normale treinaanbod: 1 op de 2 IC-treinen (tussen de grote steden) en 1 op de 2 L- en voorstedelijke S-treinen. De P-treinen (treinen die enkel rijden tijdens de spits) rijden bijna niet."

In tegenstelling tot dinsdag rijden er woensdag en donderdag over het hele land treinen. Dinsdag waren er een aantal provincies in Wallonië (Namen, Luxemburg en Waals-Brabant) waar door een gesloten seinhuis amper tot geen treinverkeer mogelijk was.

Wie woensdag de trein moet nemen, kan nu al via de reisplanner op de app of website van de NMBS zien welke treinen er zullen treinen. Wie donderdag de trein moet nemen, kan dat vanaf woensdagochtend.

De vakbonden willen met de staking onder meer het tekort aan investeringen bij spoorwegmaatschappij NMBS en spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel aan de kaak stellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top