Onthaalmoeder uit Zonhoven op non-actief gezet (2)

Nieuws | Een onthaalmoeder uit Zonhoven is door Ferm, het netwerk waar ze deel van uitmaakt, op non-actief gezet. Dat is vernomen van de woordvoerster van Ferm. Het agentschap Opgroeien zal overgaan tot een tijdelijke schorsing van de onthaalmoeder.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er is snel geschakeld nadat Opgroeien informatie gekregen had waardoor er ernstige bezorgdheid is over de gezondheid van de kindjes die er opgevangen worden, meldt Nele Wouters van het agentschap Opgroeien. "Ferm heeft heel snel ingegrepen", aldus Wouters. "De ouders zijn hun kindjes komen ophalen." 

De voorlopige schorsing zal er komen op basis van het voorzorgsprincipe, zodat onderzocht kan worden wat er precies aan de hand is. Na het onderzoek kan dan een formele beslissing volgen.

Ferm bekijkt hoe de betrokken kindjes mogelijk elders opgevangen kunnen worden. Een onthaalouder mag tot acht kindjes opvangen.

In een gesprek met Belga gaf Bruno Vanobbergen, waarnemend administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien, vorige week nog te kennen dat het voorzorgsprincipe centraal staat. Vanobbergen nam bij het agentschap het roer over van Katrien Verhegge. Zij legde onlangs haar mandaat neer nadat het agentschap en zijzelf opnieuw in het oog van de storm rond de kinderopvang beland waren.

Die storm is sinds de dramatische dood van een baby in een crèche in Mariakerke niet meer gaan liggen. Ook de voorbije weken bleven verhalen opduiken over wantoestanden in verschillende crèches.

De Vlaamse regering maakt volgend jaar 115 miljoen euro extra vrij voor de kinderopvang, waarbij er ook 8,2 miljoen euro voorzien is voor extra personeel bij Opgroeien en de Zorginspectie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top