"Gruwelijke misdaden" tegen vrouwen moeten stoppen, zegt Britse koningin-gemalin Camilla

Nieuws | De Britse koningin-gemalin Camilla heeft opgeroepen om de "gruwelijke misdaden" tegen vrouwen en meisjes te beëindigen. Dat deed ze tijdens een receptie in Buckingham Palace om het bewustzijn over dat geweld te vergroten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De twee krachtigste manieren om slachtoffers te helpen is de berichten van slachtoffers op te merken en naar hen te luisteren, verklaarde de vrouw van koning Charles III. 

Over de aanwezige slachtoffers zei Camilla dat "zij het bewijs zijn dat we hoop kunnen hebben op weg naar ons doel om een einde te maken aan het geweld tegen vrouwen en meisjes". Ze wees erop dat we niet "ongevoelig moeten worden gemaakt voor kale feiten en cijfers". "Met vastberadenheid en moed zullen we slagen", verzekerde ze.

Op de receptie waren driehonderd gasten aanwezig, onder wie de Belgische koningin Mathilde, koningin Rania van Jordanië en kroonprinses Mary van Denemarken, de vrouw en de zus van voormalig premier Boris Johnson, Carrie en Rachel Johnson, en de Oekraïense first lady Olena Zelenska.

Camilla zet zich al langer in tegen geweld tegen vrouwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top