Senegal klopt Ecuador en stoot door naar volgende ronde WK 2022

Voetbal | Senegal heeft zich voor de tweede keer ooit geplaatst voor de knock-outfase van een WK voetbal. Op de derde speeldag in groep A won het met 1-2 van Ecuador, dat uitgeschakeld is.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ismaïla Sarr (44.) bracht de Senegalezen vlak voor rust met een strafschop op voorsprong in het Khalifa International Stadium in Al Rayyan. Moisés Caicedo hing de bordjes in de 68e minuut in evenwicht. Kalidou Koulibaly (70.) zette de eindstand op het scorebord.

Nederland, dat gastland Qatar met 2-0 versloeg, is groepswinnaar met 7 punten. Senegal is tweede met 6 punten. Daarna volgen Ecuador (4) en Qatar (0).

In de achtste finales neemt Senegal het op tegen de winnaar van groep B (Engeland, Iran, VS, Wales). In 2002 bereikte Senegal al eens de knock-outfase van een WK, toen verloor het in de kwartfinales na verlengingen met 0-1 van Turkije. Nederland neemt het in de achtste finale op tegen de nummer 2 uit groep B. Coach Louis van Gaal zal het niveau wel moeten opkrikken om even goed te doen als in 2014 in Brazilië, toen Oranje als derde eindigde.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top