Gilles-Arnaud Bailly is nummer 1 van de wereld bij de junioren

Sport | België heeft voor het eerst in tien jaar tijd opnieuw een tennisser aan de top van de wereldranglijst voor junioren. In de vandaag gepubliceerde lijst van de internationale tennisfederatie ITF klimt Gilles-Arnaud Bailly naar de top van het klassement.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 17-jarige Limburgse Luikenaar, die net als Elise Mertens traint aan de Wilson Academy in Hasselt, is één plaats gestegen en is nu de nummer één van de wereld. Bailly haalde dit jaar de finale van Roland Garros voor junioren en deed dat kunstje op de US Open nog eens over. In augustus won hij het Europees kampioenschap U18 in het Zwitserse Klosters. In totaal heeft hij al zes titels bij de junioren op zijn naam staan. Dit jaar won hij ook twee Grade 1-titels.

De Belg speelde in 2022 ook zijn eerste wedstrijden op het ATP-circuit. Op de European Open in Antwerpen bood hij meer dan drie uur weerstand aan David Goffin maar hij moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in zijn ervaren landgenoot. Bailly is 90 plaatsen gestegen op de ATP-ranglijst voor senioren, maar staat nog steeds op de 1.125e plaats.

De perfect tweetalige Bailly is de eerste Belg bovenaan de wereldranglijst bij de jongens junioren sinds Kimmer Coppejans tien jaar geleden. Coppejans bereikte die eerste plaats in juli 2012 nadat hij Roland Garros voor junioren kon winnen. Bij de meisjes juniores stond Kirsten Flipkens in 2003 en 2004 een tijdlang op nummer 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top