Fedasil en de Moor ook in beroep tegen besluit Jabbeke

Nieuws | Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) is samen met Fedasil naar de Raad van State gestapt tegen een beslissing van de burgemeester van Jabbeke om de komst van tijdelijke noodopvang voor asielzoekers tegen te houden. Dat is op zich niet opmerkelijk, want de Moor gaat ook tegen andere burgemeesterbeslissingen in beroep, al gaat het hier wel om een partijgenoot.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zoals bekend zoekt de federale regering naar 1.500 plaatsen voor de noodopvang van asielzoekers. Daarbij werd in de eerste plaats gekeken naar Glons en Jabbeke. De burgemeester van de West-Vlaamse gemeente, Frank Casteleyn, verzet zich al weken tegen de komst van het noodcentrum. Hij houdt de komst nu tegen wegens een mogelijke PFAS-vervuiling.

Staatssecretaris de Moor trok naar de Raad van State met een schorsingsverzoek bij uiterst dringende noodzakelijkheid. Op haar kabinet wordt erop gewezen dat ze ook tegen andere burgemeesterbesluiten in beroep gaat, omdat dat nu eenmaal juridisch de te volgen weg is. Bovendien is er een advies van het Agentschap Zorg dat zegt dat opvang daar mogelijk is en zullen er no-regretmaatregelen worden genomen indien dat nodig zou zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top