Klay Thompson neemt break van sociale media en herpakt zich

Basketbal | Bij Golden State Warriors lijkt de mayonaise nog niet te pakken. De titelverdediger in de NBA heeft dit seizoen al elf keer gewonnen, maar ook al tien keer verloren. De laatste drie wedstrijden haalde het team van coach Steve Kerr gelukkig wel hun slag thuis en dat komt mede dankzij een efficiënte Klay Thompson die een opmerkelijke beslissing heeft gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat een jaar heeft Klay Thompson wel niet achter de rug! De 32-jarige small forward van Golden State Warriors maakte begin dit jaar zijn rentree in de NBA nadat hij maar liefst 941 dagen in de lappenmand heeft gelegen. Zijn lijdensweg begon in de zomer van 2019. Toen moest Thompson onder het mes omdat hij een kruisband aan zijn knie had gescheurd. Een jaar later was hij klaar om opnieuw te basketballen, maar in november 2020 blesseerde de man zich opnieuw. Deze keer was een van zijn achillespezen gescheurd…

Thompson stond twee jaar lang aan de kant, maar kreeg begin dit jaar opnieuw groen licht om mee te spelen bij Golden State Warriors. Hij nam de draad snel op en hielp zijn team op weg naar het kampioenschap in de NBA. De fans van de Warriors vierden feest en keken reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, een seizoen waarin Thompson opnieuw op stoom zou komen.

Afstand van sociale media

Maar dat gebeurde (nog) niet. Thompson heeft het de afgelopen maanden zeer moeilijk gehad op het veld en dat zien we ook terug in zijn statistieken. De small forward scoorde tot nu toe gemiddeld 14,7 punten per wedstrijd. Een derde daarvan waren driepunters, en 35 procent waren zogenaamde field goals. Gelukkig konden de Warriors nog op Stephen Curry rekenen om enige weerstand tegen de concurrentie te bieden, maar toch kon Curry ook niet voorkomen dat Golden State Warriors zeven van hun eerste tien wedstrijden van het seizoen hebben verloren.

Thompson voelde de bui al een tijdje hangen en nam daarom afstand van sociale media. Hij vertelde aan het Amerikaanse NBC Sports Bay Area dat hij dat ook bewust heeft gedaan. “De afgelopen weken heb ik geleerd om mezelf meer te focussen op mijn wedstrijden, in plaats van op sociale media te gaan zoeken naar wat anderen over mijn prestaties vonden”, klonk het. “Als je elke dag blij naar je werk komt en geen aandacht schenkt aan het lawaai om je heen, ben je meer bevrijd in je hoofd. Dat is volgens mij de sleutel tot succes”, aldus Thompson. “Je moet in een flow raken en met een groot hart spelen”, klinkt het.

Focus op het spel

De beslissing om sociale media even aan de kant te schuiven, heeft Thompson duidelijk geen windeieren gelegd. Zijn prestaties gingen de voorbije weken immers weer crescendo. De voorbije zes wedstrijden maakte Thompson gemiddeld 23,2 punten per game en meer dan de helft van dat puntenaantal (52,5%) bestaat uit driepunters. Mede dankzij de focus van Thompson zijn de Warriors erin geslaagd om acht van hun vorige elf wedstrijden te winnen. De laatste drie partijen werden bovendien ook gewonnen en hierdoor lijkt een crisis voorlopig afgewend te zijn.

De man is uitermate tevreden over zijn beslissing om sociale media een halt toe te roepen en roept jongeren op om hetzelfde te doen. “Ik heb zoveel meer tijd over. Ik bekijk ook de reacties niet meer. Geef mijn boodschap ook maar door aan de jeugd, want we leven in een tijd waarin iedereens mening zomaar tot bij jou kan komen. Vroeger waren er misschien een paar artikels waarin een prestatie van een speler onder de loep werd genomen, nu zijn er vier verschillende platformen… Ik besteed mijn tijd dankzij mijn beslissing een pak beter”, aldus een zichtbaar opgeluchte Klay Thompson.

Het is in ieder geval iets om over na te denken…

De NBA-wedstrijden van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 30 november:

  • Dallas Mavericks - Golden State Warriors: 1u30 op Eleven 2 (heruitzending om 9u00 en 21u00).
Zaterdag 3 december:
  • Milwaukee Bucks - LA Lakers: om 13u30 op Eleven 2 (heruitzending om 21u50)
  • New York Knicks - Dallas Mavericks: 18u30 op Eleven 2
Zondag 4 december:
  • New Orleans Pelicans - Denver Nuggets: 21u30 op Eleven 2
Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top