Remco Evenepoel, Lotte Kopecky en Wout van Aert maken kans op trofee Vlaamse Reus

Wielersport | Remco Evenepoel, Lotte Kopecky en Wout van Aert zijn (in alfabetische volgorde) de drie kanshebbers op de Vlaamse Reus, de onderscheiding waarmee de Vlaamse Bond van Sportjournalisten de Vlaamse sportfiguur van het jaar bekroont.

Door Belga

Deel dit nieuws

218 sportjournalisten en -medewerkers uit het Vlaamse landsgedeelte gaven hun stem. De laureaat wordt op vrijdag 2 december in de Oude Vismijn in Gent bekendgemaakt.

Vorig jaar vielen marathonloper Bashir Abdi en rolstoelatleet Peter Genyn in de prijzen. De Vlaamse Reus wordt sinds 1992 toegekend. Wout van Aert won de prijs al eens in 2020.

Evenepoel (22) won afgelopen seizoen als eerste Belg in 44 jaar met de Vuelta een Grote Ronde. Aansluitend won hij in het Australische Wollongong brons in de WK-tijdrit en veroverde als kers op de taart de regenboogtrui op de weg. In het voorjaar had hij met Luik-Bastenaken-Luik ook al een eerste monument op zijn naam geschreven en kroonde hij zich tot Belgisch kampioen tijdrijden. Tussendoor schreef hij ook de Clasica San Sebastian voor de tweede keer op zijn naam.

De renner uit Schepdaal kreeg de voorbije weken al verschillende prijzen zoals de Nationale Trofee voor Sportverdienste, de Kristallen Fiets en de Flandrien.

Wout van Aert (28) schreef op indrukwekkende wijze drie ritten en het puntenklassement in de Tour de France op zijn naam. Hij pakte ook de zege in onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en de E3.

Lotte Kopecky (27) van haar kant toonde zich de beste in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen en werd tweede in Parijs-Roubaix en de WK-wegrit. Op de piste deed ze er nog twee wereldtitels en twee Europese titels bij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top