Zwevegemse schepen van Mobiliteit neemt voorlopig geen ontslag na verkeersagressie

Nieuws | De schepen van Mobiliteit van Zwevegem, Marc Desloovere, (Samen!) neemt voorlopig geen ontslag na een mogelijks geval van verkeersagressie. De schepen kwam in opspraak nadat hij een vrouw achtervolgde omdat ze geen voorrang van rechts had verleend. De kwestie werd gisteren besproken op een besloten zitting van de gemeenteraad.

Door Belga

Deel dit nieuws

De feiten dateren van 20 oktober. In Zwevegem verleende een bestuurster geen voorrang van rechts aan de schepen van Mobiliteit Marc Desloovere. Daarop zette de schepen de achtervolging in tot op het werk van de vrouw. Vanaf dat moment zijn er meerdere versies van de feiten. Volgens de vrouw zou de schepen haar gevolgd hebben tot in de kleedkamer en zou hij haar fysiek en mentaal hebben aangevallen. De schepen zelf ontkent dat en zegt dat hij de vrouw niet fysiek aanviel. Volgens hem was hij zelf slachtoffer van iemand die hem onderuit schopte. 

De kwestie werd op vraag van een raadslid gisteren besproken in een besloten zitting op de gemeenteraad. Uit die bespreking bleek dat de schepen voorlopig geen ontslag hoeft te nemen. "De schepen heeft een verklaring afgelegd en op basis van de informatie die we nu hebben, wordt er niet verder op ingegaan", zegt burgemeester Marc Doutreluingne (Open VLD). "Er loopt een strafrechtelijk onderzoek en we wachten het resultaat daarvan af. In afwachting van bewijs van het tegendeel, geloven wij in de stelling van de schepen. Indien er een veroordeling volgt, zal dat standpunt wellicht wijzigen. Als er nieuwe elementen zouden opduiken, kan dat standpunt ook nog wijzigen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top