FIFA start procedure tegen Kroatische bond na beledigen van Canadese doelman

Voetbal | De wereldvoetbalbond FIFA heeft een disciplinaire procedure geopend tegen de Kroatische federatie. Aanleiding zijn de spreekkoren van Kroatische supporters aan het adres van de Canadese doelman Milan Borjan in het WK-duel tussen beide landen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de zondag gespeelde wedstrijd, die Kroatië met 4-1 won, viseerden de Kroatische fans de keeper met Servische roots met beledigende spreekkoren en een spandoek.

Servië en Kroatië zijn grote rivalen sinds de Joegoslavische oorlogen in de jaren '90 en het uiteenvallen van het land. Borjan stamt af van Servische ouders maar werd geboren in een stad die nu tot Kroatië hoort. In 2000 emigreerde zijn familie naar Canada. Vandaag verdedigt de doelman de kleuren van Rode Ster Belgrado in Servië.

In aanloop naar de wedstrijd was het gsm-nummer van Borjan gelekt en hij ontving naar eigen zeggen een massa haatberichten. In het stadion hing een spandoek verwijzend naar zijn geboorteplaats en de rol van de stad in de oorlog, en er waren heel wat beledigende spreekkoren te horen.

Na de wedstrijd had Borjan verklaard dat "dit gedrag bewijst hoe primitief sommige mensen zijn. Ze moeten aan zichzelf en hun families werken want ze kampen duidelijk met frustraties."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top