Ons elftal van de week

Sport |

Prachtige doelpunten, rode kaarten en een nieuwe leider. De vijftiende speeldag in de Challenger Pro League was allesbehalve saai.

Na een reeks van één op twaalf sluit Club NXT opnieuw aan met een overwinning, tegen Dender. Audoor opende al na acht minuten de score met een niet eens zo krachtige kopbal. Vermant verdubbelde de score nog voor het half uur met een goed schot van buiten de zestien. Dender had nog wat magie in de hoed zitten: op slag van rust pakte verdediger Borry uit met een doeltreffende omhaal. De feestvreugde werd al meteen getemperd omdat Lallemand met rood van het veld gestuurd werd. Met een speler meer diepte Club NXT de kloof uit in de tweede helft. Sandra trapte de 3-1 tegen de touwen en ook de 4-1 volgde al snel. De vrije trap van Engels belandde op de paal maar ging via de rug van doelman Gies alsnog binnen. Club NXT klimt naar de achtste plaats in het klassement.

RWDM moest het op bezoek bij Jong Genk zonder Challouk zien te rooien en dat verging de co-leider niet goed. De Brusselaars hadden het bijzonder lastig tegen de (gedeeld) laatste van de Challenger Pro League. Beniangba zette na 25 minuten de 1-0 op het bord. RWDM kon geen vuist maken en kreeg zelfs nog de 2-0 te verwerken. Die kwam er twintig minuten voor tijd. Geusen haalde vanop 25 meter staalhard uit en zette zo de 2-0-eindstand vast. De Limburgers springen zo weg van de laatste plaats, RWDM verliest zijn leidersplaats.

Deinze verkeert in goede vorm en etaleerde dat ook op het veld van SL16 FC. Dansoko trapte na ruim een kwartier de 0-1 binnen in de herneming. Op het halfuur kwam het antwoord van de thuisploeg. Berberi pakte op de rand van de zestien uit met een staalhard schot in de linkerbovenhoek. In de tweede helft kwam Deinze opnieuw op voorsprong. De bal kwam los in de rechthoek, Prychynenko reageerde alert en twijfelde niet, met een grondscherend kanonschot trapte hij de beslissende 1-2 binnen. Vansteenkiste kreeg nog een rode kaart maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar voor Deinze.

De laatste nederlaag van Beerschot dateert al van 29 oktober, toen gingen de Ratten met 1-2 onderuit tegen RSCA Futures. De jeugd van Anderlecht leek dat kunstje te herhalen. Stassin maakte al na twaalf minuten de 1-0. De spits pakte de bal op de borst en werkte in de draai zijn tiende van het seizoen binnen. Maar één mooi doelpunt is niet voldoende, dacht Sanusi. Net na het halfuur schilderde hij de gelijkmaker in de rechterbovenhoek. Ook de goal van Thórisson mocht er zijn. De IJslander van Beerschot kapte zich goed vrij en plaatste de 1-2 in de verste hoek. Beerschot heeft zijn revanche op RSCA Futures beet en pakt daarbovenop ook nog eens de leidersplaats.

Die leidersplaats lag eigenlijk voor het grijpen voor Beveren maar na nog geen half uur spelen zag het er al benard uit voor de Waaslanders. Belghali en Anello zorgden na 25 minuten voor een 0-2-voorsprong voor Lommel. Doelman Reus miskeek zich op het voorzetschot van Belghali en Martínez bediende Anello voor een mooi combinatiedoelpunt. Coopman deed de hoop herleven en zette de aansluitingstreffer op het bord. Maar in de tweede helft herstelde Martínez de dubbele voorsprong. Ribeiro Costa scoorde nog vanop de stip maar verder dan de 2-3 kwam Beveren niet meer. De Waaslanders zijn leider af en zakken naar de tweede plaats.

Lierse Kempenzonen vergat te profiteren van het puntenverlies van het leidersduo. De Pallieters kwamen in eigen huis tegen Virton wel al snel op voorsprong dankzij een strafschop van Van Acker. In de tweede helft kreeg Pupe een rode kaart en dat was meteen het signaal voor Virton om terug te slaan. Allach scoorde de gelijkmaker met een hard afstandsschot. Vier minuten voor tijd leken de bezoekers de situatie helemaal om te draaien. Anne werd goed bediend en werkte de 1-2 af. Het is al het zevende doelpunt van de spits van Virton. Maar daar bleef het niet bij. Lierse zette nog alles op alles en in de laatste seconden maakte Van Acker alsnog gelijk met zijn tweede strafschopdoelpunt van de wedstrijd. De Pallieters klimmen naar de vierde plaats, Virton