Will Smith over Oscar-incident: "Dit is niet wie ik wil zijn"

Films | De Amerikaanse acteur Will Smith is te gast geweest bij 'The Daily Show With Trevor Noah'. Smith stelde daar zijn nieuwe film 'Emancipation' voor, maar kwam ook terug op het Oscar-incident waarbij hij presentator Chris Rock in het gezicht heeft geslagen. "Het was een vreselijke avond", klonk het.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Alles kwam samen die avond? Maar uiteindelijk komt het erop neer dat ik mijn kalmte ben verloren", vertelde Smith. "Er was veel aan de hand en er zijn veel nuances te maken. Maar dit is niet wie ik wil zijn", klonk het. "Het was vast schokkend voor mensen. Ik was zelf ook geshockeerd."

De Oscarnacht van 2022 gaat de geschiedenisboeken in als dé show waarbij Will Smith presentator Chris Rock een slag in het gezicht heeft verkocht omdat die zou hebben gelachen met de ziekte van zijn vrouw. Later blijkt dat Rock helemaal niet op de hoogte was van de gezondheid van Jada Pinkett-Smith. De vrouw lijdt aan Alopecia, een ziekte die voor haaruitval kan zorgen.

Smith heeft zich kort na het incident verontschuldigd tegenover Chris Rock, de Academy, de producers van de Oscaruitreiking, de aanwezigen, de kijkers en zijn eigen familie. De directie van de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences maakte na een onderzoek bekend dat Will Smith de komende tien jaar niet meer welkom is op de Oscars, of andere evenementen van de organisatie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top