EuroSkills Gdansk 2023 - 24 leerlingen verdedigen Belgische kleuren op het European Skills Championship

Nieuws | Ons land stuurt 24 jonge landgenoten met een passie voor hun technisch of technologisch beroep naar EuroSkills in Gdansk, waar van 6 tot 8 september 2023 honderden jongeren het tegen elkaar zullen opnemen in uiteenlopende disciplines zoals bloemsierkunst, computergraphics of bakken.

Door Belga

Deel dit nieuws

19 jongens en vijf meisjes vormen samen het Red Bears-team. Ze werden allen geselecteerd na voorselecties in januari en februari. Maar de weg naar de 8e editie van EuroSkills is nog lang en de 24 jongeren zullen hun training voortzetten 'als topsporters' met professionele coaches om tijdens de Poolse competitie techniek en zelfbeheersing te tonen.

In totaal nemen 600 jongeren uit 32 landen het tegen elkaar op. Iedere deelnemer zal trachten zich te onderscheiden in één van de 43 beroepen die zullen worden vertegenwoordigd. De Belgen nemen deel in 19 verschillende disciplines. 21 deelnemers komen uit Wallonië, twee zijn Brusselaars en één is een Vlaming, Maarten De Boey.

De meeste deelnemers nemen in individuele disciplines deel maar tien Belgen komen ook gezamenlijk aan bod in de parken en tuinenontwikkeling, modetechnologie, IT-netwerkbeheer, robotintegratie en mechatronica (die combineert mechanica, elektronica, informatica en nieuwe informatie- en communicatietechnologieën om anders over een product te denken).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top