Top 200 ATP-ranking telt nog maar twee Belgen

Sport | Nadat Kimmer Coppejans vier plaatsen heeft moeten inleveren, staan er nog slechts twee Belgische tennissers in de top 200 van de ATP-ranking. De nieuwe ranglijst werd vandaag gepubliceerd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het einde van het jaar zijn er doorgaans maar weinig wijzigingen op de ATP-ranking. Bovenin gaat de Spanjaard Carlos Alcaraz zijn landgenoot Rafael Nadal vooraf. De Noor Casper Ruud vervolledigt de top drie.

David Goffin behoudt zijn 53e plaats. Zizou Bergs boekt een plaats winst, hij is nu 123e. Kimmer Coppejans valt uit de top 200, hij zakt vier plaatsen en is nu 203e. Michael Geerts, 263e (+1), en Raphael Collignon, 297e (=), zijn nog terug te vinden in de top 300.

Op de vrouwenranglijst is er ook weinig beweging. De koppositie blijft stevig in handen van de Poolse Iga Swiatek. Daarna volgen de Tunesische Ons Jabeur en de Amerikaanse Jessica Pegula. Greet Minnen verliest een stek, ze is nu 207e. In de top 100 staan vier Belgen met Elise Mertens, 29e, die maandag de trainingen hervatte, Alison Van Uytvanck, 55e, Maryna Zanevska, 81e, en Ysaline Bonaventure, 96e. Magali Kempen stijgt 12 plaatsen naar de 229e stek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top