Stats CPL (na speeldag 16): Van Acker en Engels doen zaakjes in nevenklassementen

Challenger Pro League | De vijftiende speeldag van de Challenger Pro League heeft 22 doelpunten opgeleverd. Twaalf werden er gescoord door een thuisploeg; tien door de uitploeg. Toch slaagden drie uitteams erin om de drie punten mee te graaien terwijl er slechts twee ploegen de punten thuis kon houden. Lierse en Virton deelden dan weer de punten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de strijd om het topschutterskroontje kon Lucas Stassin zich weer naast Thierno Barry hijsen terwijl Leonardo Rocha niet kon scoren. De Portugees ziet wel z'n aanvoerder plots dichtbij komen; want Thibaut Van Acker klimt dankzij z'n twee penaltygoals naar een gedeelde vierde plaats in het klassement. Souleymane Anne kruipt mee in zijn zog.

10. Barry (Beveren), Stassin (RSCA Futures)
9. Rocha (Lierse)
8. Baeten (Beerschot), Van Acker (Lierse)
7. Anne (Virton)

Bij de assists zag Arne Engels de voorbije weken wel wat spelers passeren, maar dankzij zijn assist tegen Dender komt de middenvelder van Club NXT wel weer bovenaan postvatten. Lommel-TGV Alonso Martinez is de nieuwkomer in het achtervolgende groepje.

5. Smeets (RWDM), De Schryver (Lierse), Engels (Club NXT)
4. Rocha (Lierse), Verlinden (Beerschot), Martinez (Lommel)

Bij de clean sheets kan er enkel een extra streepje getrokken worden achter de naam van Tobe Leysen. De goalie van Jong Genk hield voor de tweede keer dit seizoen de nul en vormt zo nog geen bedreiging voor het leidersduo.

5. Reus (Beveren), Defourny (RWDM)
3. Gies (Dender), Verbruggen (RSCA Futures), Miras (Deinze), Lathouwers (Beerschot)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top