‘Dragon Women’: Belgische filmmaakster maakt uniek portret van machtige vrouwen uit de financiële sector

Films | Morgenavond kan je op Canvas naar de unieke documentaire ‘Dragon Women’ kijken. De Belgische filmmaakster Frédérique de Montblanc toont aan de hand van unieke beelden hoe het er als vrouw aan toegaat in de hoogste regionen van de wereldwijde financiële sector. De Montblanc is met deze documentaire niet aan haar proefstuk toe, want ze leverde eerder al unieke filmprojecten af.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Dragon Women’ volgt de Belgische filmmaakster Frédérique de Montblanc een handvol carrièrevrouwen in Amerika, Azië en Europa die de top hebben bereikt in de financiële sector. In deze competitieve en masculiene leefwereld moeten ze elke dag opnieuw opboksen tegen vooroordelen en seksisme. De Montblanc leerde deze vrouwen beter kenenn en kreeg de uitzonderlijke toestemming om een intieme portret te maken. Zo krijgen we beelden te zien van op hun werk, in hun huizen en hun vrije tijd. We leren uit deze documentaire wat deze dames zo succesvol heeft gemaakt en welke uitdagingen hen op dagdagelijkse basis te wachten staan.

Veelbelovende Belgische regisseuse

Frédérique de Montblanc is een veelbelovende Belgische filmregisseuse die met ‘Dragon Women’ niet aan haar proefstuk toe is. De Belgische heeft gestudeerd aan de Universiteit van Concordia in Montréal en later ook aan de CalArts-universiteit in Los Angeles. Ze werkte eerder al mee aan de kortfilm ‘Malta Kano, TX’, en maakte zelf ook een kortfilm genaamd ‘The Fall’.

De Montblanc heeft in samenwerking met Frederique en Noëmie Nicolas ook een komedie uitgebracht, genaamd ‘Adria Supernova’. In deze film zien we hoe de 29-jarige Josiane ingaat op een uitnodiging van een Amerikaans bedrijf om binnen afzienbare tijd naar de planeet Mars te vliegen. Daarmee probeert ze vanonder een vakantie met haar vriendje en haar moeder uit te muizen.

Bekijk ‘Dragon Women’ op woensdag 30 november om 22u55 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top