Coronavirus waart meest rond in woonzorgcentra en ziekenhuizen

Nieuws | Het coronavirus is de voorbije periode het meest aanwezig geweest in woonzorgcentra en ziekenhuizen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven), dat het aantal besmettingen in verschillende sectoren van onze economie vergelijkt. Over het algemeen bekeken bevindt het aantal besmettingen zich op een laag plateau.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het nieuwste rapport bespreekt de periode van 8 tot en met 21 november. Aan de hand van de incidenties, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners, worden de verschillende sectoren met elkaar vergeleken. 

De incidenties in de meeste sectoren lagen in de gemeten periode op een laag plateau. Professor Godderis wijst erop dat dit wellicht ook te maken heeft met de veranderde teststrategie. 

Onder de beroepsbevolking lag de incidentie de voorbije periode op 64. Tegenover de vorige gemeten periode is de incidentie onder de werkenden met 21 procent gedaald. In de algemene bevolking ligt de incidentie op 84. De incidentie in de werkende bevolking ligt dus 24 procent lager dan die in de algemene populatie. 

In sectoren waar mensen veel in contact komen met elkaar, worden, zoals traditioneel het geval is, de hoogste incidenties opgetekend. In ziekenhuizen bedraagt de incidentie 123, in woonzorgcentra staat die op 103, blijkt uit het rapport. Het lager onderwijs kent een uitschieter met 164. Volgens professor Godderis is dit een "logisch gevolg", aangezien ook het onderwijs een sector is waar veel sociaal contact is, maar is het geen structureel hoge incidentie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top