DANA WINNER

De MIA's | Dana Winner beleefde op 30 oktober 2022 haar Mooiste Moment. Die avond gaf ze haar grootste concert - tot dusver - in het Sportpaleis in Antwerpen. Op de gastenlijst van Dana Winner Invites - One Night Only stonden het zangkwartet Il Divo en Ronan Keating, bekend van Boyzone.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zangeres heeft haar artiestennaam helemaal waargemaakt de voorbije 30 jaar. Winner nam de rol over van Marva als leading lady van de Vlaamse showbusiness. Ze zijn allebei ontdekt door Jean Kluger, vorig jaar winnaar van de Sector Lifetime Achievement Award. Hij bedenkt ook haar artiestennaam. “De Dana komt van de Ierse zangeres die in 1970 het Songfestival won. En die Winner is omdat ik sportief en competitief ben”. Vanlee heeft lang getwijfeld tussen een zangcarrière en volleyballen in de eredivisie.

Het is lang zoeken naar een doorbraaknummer. De oplossing ligt in Duitsland. Woordenloos (1992), de Nederlandse vertaling van Atemlos van Claudia Jung, staat 20 weken in de Ultratop. Opvolger De oude man en de zee is opnieuw een vertaling van een Duits nummer.

Winner steekt ook zelf makkelijk de grens over. Ze wordt in Zuid-Afrika uitgeroepen tot beste buitenlandse artieste en heeft fans in Brazilië en China. Een bijzonder moment is haar deelname aan in 2016 aan Liefde voor Muziek (VTM). De straffe uitvoering van One moment in time van Whitney Houston haalt miljoenen views op YouTube.

NOMINATIE

  • 2022 - Vlaams populair

PALMARES

  • 2019 – Vlaams populair (nominatie)
  • 2016 – Vlaams populair (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top