Wie is Niclas Füllkrug: de spits op wie Duitsland zijn hoop vestigt?

Voetbal | Opluchting alom in Duitsland. Na de wedstrijd tegen Spanje blijkt dat Die Mannschaft opnieuw een spits tussen de rangen heeft lopen die ook nog eens kan scoren. Niclas Füllkrug is zijn naam en hij maakte de o zo belangrijke 1-1 tegen Spanje waardoor Duitsland alsnog kans maakt op de volgende ronde. Maar wie is die Füllkrug eigenlijk en waar komt de man plots vandaan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Duitsland kent, net als België, een moeilijk WK. Die Mannschaft verloor zijn openingswedstrijd tegen Japan (1-2) en dat zorgde voor paniek in het land aan de Rijn. De tweede match, tegen Spanje, was cruciaal en daarin sprokkelden de Duitsers een belangrijk punt. Dankzij het gelijkspel van Duitsland kunnen alle teams in Groep E zich nog plaatsen voor de volgende ronde.

Bewierookt in eigen land

Ook Duitsland kan nog doorstoten, en dat komt omdat spits Niclas Füllkrug er in minuut 84 in slaagde om de 1-1 tegen de netten te jagen. De spits deed dat via een krachtig schot nadat hij de bal eerst uit de voeten van het Duitse toptalent Jamal Musiala had ontfutseld. Dankzij het doelpunt van Füllkrug is Duitsland nog niet uitgeschakeld op het WK en wordt de spits momenteel bewierookt in eigen land. En dat terwijl het nog maar zijn allereerste deelname aan een WK betreft.

De 29-jarige Füllkrug speelt momenteel bij Werder Bremen, maar heeft eerder in zijn carrière ook al voor Greuther Fürth, Nürnberg en Hannover 96 gespeeld. In 2021 maakte hij voor Bremen 19 doelpunten in 33 wedstrijden en daarmee had hij een belangrijk aandeel in de promotie van de club naar de Bundesliga. Füllkrug weet ook dit seizoen waar de goal staat, want hij legde in 14 wedstrijden al 10 goals in het mandje voor Werder Bremen.

Een aardig profiel

De Duitse bondscoach Hansi Flick had dat gezien en besloot om Füllkrug mee te nemen naar het WK. Hij had met Timo werner en Youssoufa Moukoko aanvankelijk al twee diepe spitsen in zijn selectie, maar door het uitvallen van die eerste was er plots een plaats vrijgekomen voor een nieuwe nummer 9. Dat Füllkrug over heel wat loopvermogen, een uitstekend kopspel en een goede mentaliteit beschikt, was voor Flick doorslaggevend om hem mee te nemen naar Qatar.

Füllkrug maakte bijna twee weken geleden zijn debuut voor die Mannschaft tijdens een oefenwedstrijd tegen Oman. Daarin wist de 29-jarige aanvaller ook meteen het enige doelpunt te scoren (0-1). De Duitse pers ging meteen na waarom Füllkrug nu pas boven water komt bij de Duitse nationale ploeg en zag dat de spits doorheen de jaren enkele vervelende blessures te verwerken kreeg die zijn carrière in de weg hebben gestaan. Gelukkig is hij daar nu van verlost waardoor Füllkrug steeds hogere ogen gooit. Donderdag speelt Duitsland zijn volgende groepswedstrijd tegen Costa Rica en zal Füllkrug er alles aan doen om Die Mannschaft te laten doorstoten naar de volgende ronde. De Costa Ricanen zijn bij dezen gewaarschuwd.

Volg de derde poulewedstrijd van Duitsland tegen Costa Rica op dit WK 2022 op donderdag 1 december vanaf 20u00 (voorbeschouwing vanaf 19u40) via de website van Sporza.

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top