CHARLOTTE de WITTE

Festivals | Charlotte de Witte wordt in 2022 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de beste techno-dj van de wereld. Ze eindigt 14de in de algemene lijst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In haar dagboek staat ook 16 april 2022 in het groot omringd. Die dag draaide ze in Flanders Expo in Gent een monumentale set van 10 uur voor een menigte van 20.000 toeschouwers. De naam: KNTXT. Dat is de overkoepelende noemer waaronder ze evenementen organiseert, radioshows maakt, kledij verkoopt en platen uitbrengt van zichzelf en anderen.

KNTXT staat in schril contrast met haar prilste begin 15 kilometer verderop. Op 22 januari 2010 mag de Witte na lang aandringen wat plaatjes draaien in jeugdhuis Tentakel in haar geboortedorp Evergem. Buiten het barpersoneel en wat vrienden is er niemand.

Ze gebruikt aanvankelijk de schuilnaam Raving George. Omdat ze alleen wil beoordeeld worden op haar technische vaardigheden. En vooral niet op haar looks of haar sekse. “De grootste uitdaging in mijn carrière was ervoor te zorgen dat mensen me serieus namen”.

Vanaf 2015 gaat ze verder onder haar geboortenaam. Ze heeft dan al een hoop belangrijke festivals (Pukkelpop, Tomorrowland, Laundry Day) op haar palmares staan. Onderweg specialiseert ze zich in gitzwarte, melancholische techno en manifesteert ze zich ook nadrukkelijk als artiest. “Donkere muziek draagt meer emotie in zich en maakt het voor mij als dj en producer gemakkelijker om een verhaal te vertellen”.

NOMINATIE

  • 2022 – Dance

PALMARES

  • 2020-2021 - Dance (nominatie)
  • 2018 - Dance (nominatie)
  • 2015 - Videoclip (nominatie)
  • 2015 - Dance (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top