Brazilië zal zonder Neymar moeten opletten voor Zwitserland

Voetbal | Dinsdag staat er een topper op het programma in Groep G met het treffen tussen Brazilië en Zwitserland. Beide teams wonnen op de eerste speeldag en gaan voluit voor de eerste plaats. Brazilië zal het echter zonder Neymar moeten doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brazilië opende sterk met een 2-0-zege tegen Servië. De Goddelijke Kanaries kregen vooral in de tweede helft nog tal van kansen op meer doelpunten. Alleen was er ook een grote domper door het uitvallen van Neymar. Sommigen dachten dat zijn toernooi voorbij was, maar dat bleek al snel niet te kloppen.

Achtste finales

De sterspeler van Brazilië kampt met een blessure aan de enkel. Hij mist de wedstrijd tegen Zwitserland, maar geraakt mogelijk fit voor het treffen met Kameroen. De kans bestaat dat hij rust krijgt in die laatste groepswedstrijd, al hangt dat af van het resultaat tegen Zwitserland. Brazilië zal geen enkel risico willen nemen met Neymar. Bondscoach Tite zal zich met Brazilië wellicht plaatsen voor de achtste finales en daar wil hij op de beste Neymar kunnen rekenen.

Bovendien heeft hij aanvallend de nodige weelde in zijn kern. Richarlison, die in topvorm verkeert en scoorde tegen Servië, is een topper en op de flanken zijn er ook nog Vinicius en Raphinha. "Neymar is de ster van het team, degene die het verschil maakt, maar we hebben ook andere geweldige spelers. Soms heb ik medelijden met onze tegenstanders als ik kijk naar onze aanvallende weelde", legde Casemiro zaterdag uit.

Zwitserland niet onderschatten

De Brazilianen mogen zich echter nog niet rijk rekenen, want Zwitserland is een tegenstander die zonder druk de match tegen favoriet Brazilië kan aanvatten. De ploeg van Murat Yakin won zijn eerste match tegen Kameroen met 1-0 en hoopt op een stunt tegen de nummer één op de FIFA-ranking. Zwitserland mag zeker dromen van puntengewin, want vier jaar geleden werd het op het WK in Rusland nog 1-1 tussen beide landen.

Zwitserland en Brazilië weten voor hun duel van start gaat wat het resultaat is van Kameroen-Servië. Als Kameroen Servië niet verslaat, heeft Brazilië bij een zege de kwalificatie beet. Als Servië niet verder komt dan een gelijkspel of een nederlaag, is Zwitserland bij winst tegen Brazilië zeker van de volgende ronde.

Volg de tweede poulewedstrijd van Brazilië tegen Zwitserland op dit WK 2022 op maandag 28 november vanaf 11u (voorbeschouwing vanaf 10u40) op Canvas.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top