BORIS ZEEBROEK

Festivals | Boris Zeebroek is de Bolis Pupul van Charlotte Adigéry. Ze staan samen op de hoes van het album Topical dancer (2022) als Charlotte Adigéry & Bolis Pupul.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Boris is de zoon van een Belgische vader en een Chinese moeder. En geen telg van de eerste en enige Chinese immigratiegolf op het exotische eiland Martinique, zoals aanvankelijk op de site van de twee werd beweerd.

Hij groeit op tussen de instrumenten die zijn vader met opzet laat rondslingeren. Die vader heet dan ook Kamagurka. Boris maakt kilometers als muzikant met The Germans en met Hong Kong Dong, een band met zus Sarah Yu Zeebroek en haar vriend Geoffrey Burton, gitarist van Arno, Grace Jones en Iggy Pop.

In 2016 is hij, net als Charlotte Adigéry, betrokken bij de soundtrack van de film Belgica van Felix Van Groeningen. Producers Stephen en David Dewaele zien een mogelijke match. Het is love at first conversation, zo blijkt.

Zeebroek start als sidekick van Adigéry maar staat sinds Topical dancer op gelijke hoogte. En vanwaar die Bolis Pupul? “Bolis, zo noemt mijn Chinese grootmoeder me, omdat ze de R niet kan uitspreken. En Pupul is de bijnaam die mijn vader me ooit gaf. Ik weet ook niet waarom. Mijn artiestennaam is dus een dubbele ode aan mijn familie”.

NOMINATIE

2022 - Muzikant

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top