BLUAI

De MIA's | De twee belangrijkste talentenwedstrijden in Vlaanderen hebben in 2022 dezelfde winnaar. Om in het in één zin te gieten: De Nieuwe Lichting van Studio Brussel wint Humo’s Rock Rally.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is een primeur. En de beide overwinningen zijn oververdiend voor BLUAI (spreek uit als ‘blue eye’). “De band laat je vanop hun rommelige studeerkamer dromen van een mooiere wereld”, luidt het bij de jury van StuBru. Aan de overkant roemt Humo het viertal om haar wilskracht, eigenheid en présence.

BLUAI start als slaapkamerproject van Catherine Smet, een studente fotografie met roots in Beveren. Ze bouwt een all female band rondom zich. Bewust. Maar met een kanttekening. “Ons succes bestaat er eerst en vooral in dat we een enorm goeie vriendschap hebben. We sturen niks anders dan liefde en vriendschap uit en maken mooie muziek. Dat we vrouwen zijn, is gewoon mooi meegenomen”.

De creatieve insteken zijn de indiefolk van vandaag en de zachtere gitaarpop van de jaren 90. Op hun persoonlijke playlist staan nummers van Big Thief, Horsegirl, King Hannah, Pavement en Tomberlin. De onderwerpen zijn de belangrijkste bijzaken van het leven: relaties, liefde en gebroken harten.

NOMINATIE

2022 - Doorbraak

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top