Isaac Kimeli heerst tijdens de CrossCup in Roeselare: "Met deze benen kan ik op EK voor medaille lopen"

Sport | Isaac Kimeli was zondag de sterkste tijdens de CrossCup in Roeselare. Het doet dromen van successen op het EK veldlopen binnen twee weken in Turijn. "Met deze benen kan ik op het EK voor een medaille lopen", zei hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van bij de start voelde Kimeli zich zondag in zijn sas. "Mijn benen waren supergoed. Omdat ik hier vorig jaar te veel met mijn krachten woekerde en uiteindelijk nog werd ingehaald door Michael Somers, had mijn coach me opgedragen om te wachten tot in de laatste ronde. Hij had benadrukt dat het niet vandaag is dat ik iedereen naar huis moet lopen, maar binnen twee weken op het EK. Maar als ik gewild had, kon ik al in de eerste ronde weglopen. Zo sterk was ik vandaag. In de voorlaatste ronde kon ik mij echt niet meer inhouden en ben ik toch aan de boom gaan schudden."

Vorig jaar was Kimeli negende op het EK veldlopen in Dublin. In 2018 won hij zilver in Tilburg. "Met deze benen kan ik meespelen voor een medaille in Turijn", denkt hij. "Jakob Ingebrigtsen is waarschijnlijk buiten categorie, maar daarachter ligt het open. Ik moet gewoon attent zijn en meeschuiven op het juiste moment. Vorig jaar liet ik de grote kanonnen vertrekken en stond ik er alleen voor in de achtervolging. Ook onze mannenploeg is trouwens heel sterk. Ik mag dromen van twee medailles: individueel en met de ploeg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top