Geen wereldbekerpunten voor Belgische springruiters in Madrid

Sport | De Belgische springruiters hebben zondag geen wereldbekerpunten kunnen sprokkelen in Madrid. Gregory Wathelet bracht het er met Clarity het best vanaf in de Spaanse hoofdstad. Met vier strafpunten werd hij twintigste. Gudrun Patteet gaf met Guinness op.

Door Belga

Deel dit nieuws

Julien Epaillard stak de zege en de bijbehorende 53.790 euro op zak. Met de 10-jarige merrie Caracole vormde hij de snelste van vier foutloze combinaties in een barrage met vijftien. Daniel Deusser werd met Bingo Ste Hermelle tweede, de Fransman Simon Delestre met Jolly Jumper derde.

Kevin Staut had met Visconti aan een zevende plaats genoeg om de leiding te nemen in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Na zes van veertien manches heeft de 42-jarige Fransman 42 punten, twee meer dan Epaillard. De Zweed Henrik von Eckermann nam niet deel in Madrid en zakte van de eerste naar de derde stek. De nummer één van de wereld volgt nu op acht punten van Staut. Jos Verlooy is met 18 punten en een twintigste plaats beste Belg. Nicola Philippaerts is met 13 punten 26e, Gilles Thomas met 12 punten 32e, Wathelet met 9 punten 41e en Patteet met 8 punten 44e. 

De volgende wereldbekermanche vindt volgende week eveneens in Spanje, in A Coruna, plaats. Op 30 december ontvangt Mechelen de negende manche.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top