Junioren maken kransje compleet en rijven laatste twee ploegenselecties voor EK binnen

Sport | Bij zowel de meisjes als jongens junioren heeft zich zondag bij de CrossCup in Roeselare een volledige ploeg van vier atleten geplaatst voor het EK veldlopen op 11 december in Turijn. Bij de meisjes kwam Julie Voet als winnares uit de bus, bij de jongens Noah Konteh.

Door Belga

Deel dit nieuws

De selectiecriteria waren duidelijk: als de nummer vier binnen de 30 seconden van de winnaar finishte, mocht een volledige ploeg van vier atleten naar het EK. In geen van de twee categorieën vormde dat een probleem. Bij de meisjes won Julie Voet, voor Marie Bilo, Charlotte Penneman en Hannah Enkels, die op amper acht seconden eindigde. Bij de jongens waren de verschillen iets groter, maar Simon Jeukenne, Mathis Lievens en Vince Van Winckel bleven wel ruim binnnen de 30 seconden van Konteh.

In alle zeven categorieën (junioren meisjes en jongens, beloften vrouwen en mannen, senioren vrouwen en mannen, Mixed Relay) wist zich uiteindelijk een volledige ploeg voor Turijn te plaatsen. Dat brengt de selectie op 30 Belgische atleten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top