Het sterke collectief van Oostende wil Bergen over de knie leggen

Basketbal | Het is niet verwonderlijk dat Oostende bovenaan staat in de BNXT League, maar de teams uit Aalst, Mechelen en Charleroi houden hen in het vizier. Maar over een heel seizoen zou de kustploeg aan het langste eind moeten kunnen trekken. Kunnen zij tegen Bergen een volgende zege boeken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Filou Oostende heerst al meer dan een decennium over het Belgische basketbal. Ze begonnen ook dit seizoen goed aan de competitie, maar ze willen zich ook internationaal tonen. Oostende wil uiteraard niet dat een ander Belgisch of Nederlands team in de gezamenlijke competitie hen de loef afsteekt. Daarvoor rekenen ze op hun sterk collectief blok.

Bergen in een negatieve spiraal

De grootste kracht van Oostende ligt in dat sterke geheel, zoals we tijdens de achtste speeldag van dit Belgisch-Nederlandse kampioenschap merkten. Leuven was het slachtoffer en ging met 103-75 onderuit. Tijdens deze partij scoorden maar liefst zes van de tien spelers van de Belgische kampioen meer dan tien punten: Bleijenbergh (12), Bratanovic (18), Gillet (13), Tyree (15), Barcello (10) en Thurman (19).

Het gevaar komt dus van overal en daardoor is Oostende een moeilijk af te stoppen team. Vrenz Bleijenbergh was zelfs maar één rebound verwijderd van een vrij zeldzame "triple-double" in onze competitie. Zo een aanvalskracht heeft Bergen niet. De Henegouwers kennen een iets moeilijker seizoen en incasseerden drie nederlagen op rij. Daardoor staan ze op een zesde plaats in het klassement. Kunnen zij de rug rechten tegen de landskampioen?

Volg de wedstrijd tussen Oostende en Mons nu vrijdag 2 december vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top