Lisa Rooms wint de CrossCup in Roeselare, Belgische vrouwen gaan met vier naar EK in Turijn

Sport | Lisa Rooms heeft zondag in Roeselare de derde manche van de CrossCup gewonnen, die ook dient als selectiewedstrijd voor het EK veldlopen op 11 december in Turijn. Een volwaardige Belgische vrouwenploeg van vier atletes plaatste zich voor het EK.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het waren Hanne Verbruggen en Eline Dalemans die initiatief namen in de eerste kilometers. Dalemans bleef ook effectief tot het einde voor de winst meestrijden, maar Verbruggen kreeg rond halfweg koers een stevige tik. Ze zou uiteindelijk als vierde finishen. In het slot toonde Lisa Rooms zich de sterkste. Zij was als winnares zeker van een EK-ticket. Een ploeg van vier zou er alleen worden uitgestuurd als de vierde binnen de 55 seconden van de winnares eindigde, en dat lukte. Mieke Gorissen was tweede, Eline Dalemans derde. Verbruggen finishte als vierde op 24 seconden, waardoor de eerste vier vrouwen allemaal naar Turijn mogen.

Ook bij de beloften plaatste een ploeg van vier zich voor Turijn. Juliette Thomas won voor Annelies Nijssen, Roxane Cleppe en Jana Van Lent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top