Aardverschuiving Ischia - Italiaanse regering kondigt noodtoestand af

Nieuws | De Italiaanse regering heeft vandaag de noodtoestand afgekondigd voor het eiland Ischia, voor de kust van Napels, dat zaterdag getroffen werd door een zware aardverschuiving. Zeker één persoon kwam om het leven, een tiental mensen is nog vermist.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tijdens een bijzondere vergadering van de regering werd ook een eerste schijf noodhulp van 2 miljoen euro vrijgemaakt, aldus minister voor Civiele Bescherming Nello Musumeci. 

In Italië wordt wel vaker de noodtoestand afgekondigd na aardbevingen, vulkaanuitbarstingen of hevige onweders. Het dient om fondsen en middelen te kunnen vrijmaken voor de civiele bescherming, voor spoedinterventies of voor het opzetten van opvanginfrastructuur.

Op Ischia zoeken meer dan 200 leden van de civiele bescherming nog naar een tiental vermisten. Honderden vrijwilligers kuisen ondertussen de straten op. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het eiland in de Middellandse Zee getroffen door storm en zware regenval. Vooral de kustplaatsjes Casamicciol Terme en Lacco Ameno werden zwaar getroffen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top