Pieterse wint tweede WB-cross op rij in Hulst: "Tillen elkaar naar hoger niveau"

Wielersport | Puck Pieterse won vorige week haar eerste Wereldbeker bij de profs in Overijse, zondag mocht ze opnieuw juichen in Hulst. "Je had hier ook wat geluk nodig", gaf de 20-jarige Nederlandse toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Overijse werd het een lange solo en twee rondes leek Puck Pieterse op weg naar eenzelfde huzarenstukje, maar in ronde drie kwam Fem van Empel toch aansluiten. "Ik schrok wel even toen ze bij me kwam", aldus de winnares na afloop. "Ze dichtte dat gaatje heel snel, maar dat was vooral omdat ze op bepaalde stukken bergop sterker was en ze nam ook wel wat risico."

Van Empel nam de kop meteen over van Pieterse, maar kwam ten val en schakelde zichzelf uit. "Ik kon haar nog net voorbij en ik zag ook dat ze wat moeite had met haar versnellingsapparaat. Wellicht schoot haar derailleur in crashmodus en dat is vervelend natuurlijk. Plots had ik opnieuw een grote voorsprong. Safe was ik nog niet helemaal en ik kwam ook nog twee keer ten val, maar gelukkig zonder erg."

"Dit is wel fijn, opnieuw kan ik winnen en we staan met drie jonge dames op het podium. We maken elkaar sterker", stelde ze nog. "We tillen elkaar naar een hoger niveau en dat merk je gewoon in de cross."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top