Werking van hulplijn Stop it Now! uitgebreid naar naasten

Nieuws | Stop it Now!, de anonieme hulplijn voor preventie van seksueel kindermisbruik, wordt uitgebreid met een website met hulpverlening voor partners, familieleden en vrienden. Die zullen zich ook in een lotgenotengroep kunnen inschrijven. Het initiatief, gesteund door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits, draagt bij aan de preventie van seksueel misbruik, klinkt het zondag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Partners, familieleden of vrienden van mensen die worstelen met hun seksuele gevoelens of hun gedrag tegenover minderjarigen hebben vaak nood aan hulp", zegt Crevits. "Het hulpaanbod voor die groep mensen is nog zeer beperkt. De stap naar hulpverlening voor hen is ook dikwijls groot. Stop it Now! zal haar werking uitbreiden om ook aan de noden van deze groep mensen tegemoet te komen."

De Vlaamse vicepremier wijst erop dat de Stop it Now!-aanpak belangrijk is in het kader van preventie van seksueel kindermisbruik, in het voorkomen van seksueel misbruik en voor de sensibilisering rond de nodige ondersteuning van personen met seksuele gevoelens of interesses voor minderjarigen en hun naasten.

"Het is voor naasten vaak heel confronterend wanneer ze erachter komen dat iemand uit hun dichte omgeving seksueel misbruik heeft gepleegd of zorgwekkende gevoelens ervaart", zegt Minne De Boeck, projectcoördinator bij Stop it Now! "Ook zij krijgen vaak te maken met stigmatiserende reacties, afwijzing en veroordeling. Hun wereld staat op zijn kop en het is vaak erg moeilijk voor hen om hierbij ondersteuning te vinden, dit zowel in hun eigen omgeving als bij professionals."

De lancering van de website voor naasten staat voor volgend jaar gepland. De organisatie krijgt jaarlijks 117.000 euro van Vlaanderen voor de werking, voor dit project investeert Vlaanderen nog eens 23.850 euro.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top